| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
NorrinRadd SilverSurfer
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 5:17 pm Post subject: Conan |
|
|

"Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed,
sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and
gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his
sandalled feet."
-- Robert E. Howard
Какво да кажа... един от най-великите фентъзи герои за всички времена. |
|
 |
|
 |
deadpool Moderator
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 9:16 pm Post subject: |
|
|
| Конан е класика.С такива лицензи нищо чудно че Дарк Хорс са сред водещите компании на американския комиксов пазар. |
|
 |
|
 |
NorrinRadd SilverSurfer
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 9:43 pm Post subject: |
|
|
| deadpool wrote: | | Конан е класика.С такива лицензи нищо чудно че Дарк Хорс са сред водещите компании на американския комиксов пазар. |
Не е само до това... и Марвел правят(или поне са правели, не съм много запознат) Конан, ама на "Коня" повече ми харесва. |
|
 |
|
 |
Rincewind Newbie
|
Posted: Tue Jul 03, 2007 1:27 am Post subject: |
|
|
Е те Dark Horse освен с Конан, се занимават и със Star Wars, която според мен е по-популярна марка и повече помага да са голямо име, но как да е...
Иначе Конан ми е много скъп спомен от детството - книгите на Хауърд и дописвачите му бяха едни от първите фентъзита, до които се докопах.
Комиксите са приятни, ако мога да съдя от това, което съм чел, но не са бог знае какъв шедьовър... |
|
 |
|
 |
Gunslinger Критик на свободна практикa
|
Posted: Tue Jul 03, 2007 11:38 am Post subject: |
|
|
Конан е един от съвременните икони,които не мога да понасям поради неимуверната му клишираност! _________________
 |
|
 |
|
 |
Xenomorph Antihero
|
Posted: Tue Jul 03, 2007 4:09 pm Post subject: |
|
|
Crom, I have never prayed to you before. I have no tongue for it. No one, not even you, will remember if we were good men or bad. Why we fought, or why we died. All that matters is that two stood against many. That's what's important! Valor pleases you, Crom... so grant me one request. Grant me revenge! And if you do not listen, then to HELL with you!
Слабо казано велик филм и споменавам филма защото от него се запалих по комиксите(добре че съм побъркан фен на Арнолд та не съм изпуснал филма) преди четях като ненормален сега обаче не чета толкова много да не казвам въобще.Абе луд ненормален Fantasy Hero кълца,мачка,рине, разфасова-манияк! _________________ Don't Make Me Angry. You Wouldn't Like Me When I'm Angry.
 |
|
 |
|
 |
Rincewind Newbie
|
Posted: Wed Jul 04, 2007 12:34 am Post subject: |
|
|
| Gunslinger wrote: | | Конан е един от съвременните икони,които не мога да понасям поради неимуверната му клишираност! |
Конан не е съвременна икона. Всъщност романите и разказите за наго са писани години преди дори "Властелина на Пръстените" на Толкин, следователно са ако не най-първото, то едно от най-първите фентъзита. |
|
 |
|
 |
NorrinRadd SilverSurfer
|
Posted: Wed Jul 04, 2007 10:58 am Post subject: |
|
|
| Rincewind wrote: | | Gunslinger wrote: | | Конан е един от съвременните икони,които не мога да понасям поради неимуверната му клишираност! |
Конан не е съвременна икона. Всъщност романите и разказите за наго са писани години преди дори "Властелина на Пръстените" на Толкин, следователно са ако не най-първото, то едно от най-първите фентъзита. |
Предполагам, че той имаше предвид иконите на ХХ век, а Конан е точно от тогава(30те). |
|
 |
|
 |
|